Hur lyckas du bäst?Hur påverkar tanke-känsla-prestation varann?

Tänk dig att du funderar på tee hur du ska få bättre självförtroende för att träffa fairway där du vill. Har studerat lite vad Dr Russ Harris säger i sin bok:  The confidence gap. Han menar att självförtroende kan vara två saker, antingen en känsla man har eller ett agerande. Anstränger du dig att få den perfekta känslan av  självförtroende och därmed förväntar dig, att få känslan, så blir ju ditt fokus på det istället för att nå ditt mål. I detta exempel ett golfutslag med rätt mål. Det blir ett självförtroende-gap. Kan du istället börja att agera, slå ditt utslag med självförtroende, kommer sannolikt känslan. I alla fall på sikt. Ett steg på vägen att försöka gör nytta. I vilka sammanhang hamnar du i ett gap mellan ditt mål el din avsikt, och självförtroendet sviktar? Fundera då på vad du kan börja göra, för att komma närmare ditt mål. Öva, prova, experimentera! Så kommer sannolikt känslan. 
Vi brukar prata en del om detta under kurserna i mental träning, speciellt avsnitt III om Mental tuffhet. 

Hur påverkar tanke – känsla – prestation varann? Har du funderat?

Kategorier Uncategorized
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close