Vad är stress? Ångest?

S

Generellt sett uppstår stress från externa faktorer. Ångest däremot orsakas av interna faktorer. Situationer utlöser stress medan ångest oftast utlöses av individen. Därav prestationsångest vilket är lättare att få, om du fokuserar för mycket på ett resultat. Men det är individuellt och kan också tagga och inspirera många. Stress är för mycket av nuet medan ångest är för mycket av framtiden. Därför att ”mindful sving” viktigt. Var i nuet och i aktuellt slag. Du kan utveckla din förmåga att hantera stress genom att vara väl förberedd, vältränad, uppvärmd, komma i tid, ha kul, vara tacksam, lära känna dig själv och veta vad som kan stressa dig och när och hur. Jobba med att förekomma ångest med att ta fram dina styrkor, visualisera, ha triggers och vara mindful i slaget. Innan en golfrunda, kan du öva avslappningstekniker och omformulera negativa tankar till positiva. Skratta åt dina krav, lek och ha kul! Avdramatisera!  Och kom ihåg – du lär dig av dina misstag!!  Det här övar vi bl a på under del II i kursen. För att lära oss att fokusera.

Du kan utveckla din förmåga att hantera stress genom att:

 • vara väl förberedd
 • vältränad så du orkar hålla fokus
 • uppvärmd
 • komma i tid
 • ha kul
 • vara tacksa
 • lära känna dig själv och vad som stressar dig och hur och när

Jobba med att förekomma ångest med att:

 • ta fram dina styrkor
 • visualisera hela bollbanan och vad du vill ska hända
 • ha triggers när du ska utföra olika rörelser
 • vara mindful i slaget, dvs bara vara här och nu, inte tänka på vad som har hänt el vad som kommer härnäst

Innan en golfrunda, kan du öva avslappningstekniker och omformulera negativa tankar till positiva. Skratta åt dina krav, lek och ha kul! Avdramatisera!  Och kom ihåg – du lär dig av dina misstag!! 
Det här övar vi bl a på under del II i kursen. För att lära oss att fokusera.

Kategorier Uncategorized
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close