Hur sätter du mål för dina ambitioner? Är du i takt med din utveckling? Agil?

Du kanske har lärt dig från arbetslivet, att formulera mål enligt definitionen SMART. Att formulera mål utifrån er långsiktiga vision för företaget. En gång per år så görs en uppdatering. Några olika tolkningar finns men låt oss använda dessa. Där S står för specific – M för measurable – A achievable – R realistic – trackable eller time based. Dvs du ska vara tydlig, detaljerad, ha målen mätbara, kunna nå dem realistiskt och ha bestämt när du vill nå dem. Det är den traditionella definitionen som börjar ha tjänat ut sig självt. En plan var satt och gällde länge och väl enligt detta synsätt.

Med lite mera agility, flexibilitet och ambition i bagaget, nu när våren och solen och golfsäsongen närmar sig, kanske du ska byta till FAST som definition. Det innebär istället F för frequent – A för ambitious – S för specific och T för transparent. Vad menas med denna version? Jo, att du är mera uppdateradom du reviderar dina mål i takt med din utveckling, din aktuella träningsplan och de sammanhang du verkar i. Tar nya intryck helt enkelt. Vare sig det är idrott, personlig utveckling eller att leverera något på ditt arbete. Att vara i takt med tiden och det aktuella läget, är mera agilt, vara lyhörd för intryck, nya behov och tänka om. Små steg i rätt riktning hela tiden är smartare. Och mera motiverande!

Och gäller det idrottsprestationer, är det smart att vara öppen (transparent) med vad du tränar på just idag på banan. Berätta i bollen, för polarna, din golfbästis och tränaren förstås. Så får du draghjälp att öva på just det du vill och behöver. Bara gör det sen!

Kategorier Uncategorized
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close