Frustration el när det inte funkar som du vill

Det behöver dock inte bli en missad dag, missad träning el missad prestation. Det kan vara lärorikt om du vet hur du ska hantera situationen

Frustration – av Gary Patterson Creative Arts

Ibland sitter allt på plats. Då är det enkelt. Självförtroendet växer, en god spiral och du kan utmana dig själv till högre prestation. På jobbet, i laget, på träningen el en tävling. Du minns hur det känns.

Men en annan dag funkar det inte riktigt. Du vet inte varför du inte lyckas lika bra som du brukar. Du kommer inte att kunna prestera på topp under varje träning. Självklart ska du sträva efter att prestera så bra som möjligt varje gång du tränar men kvaliteten på dina prestationer kommer att variera. Det är naturligt och det går inte att komma ifrån.

Det behöver dock inte bli en missad dag, missad träning el missad prestation. Det kan vara lärorikt om du vet hur du ska hantera situationen. Så du lär dig något av det. Faktum är att det känns oftast extra bra, att ha lyckats korrigera något. Under aktuell träning, el nästa gång. Snacka om bra insikt! Lovar du minns detta bättre än en vanlig träning.

Sist jag tränade jag närspel inför en viktig golfrunda, kändes det som om jag inte fick till varken längdkänsla el greenläsning. Kämpade en stund med rätt teknik, gav mig inte, hade tid och energi att öva för att förstå. Men jag accepterade också att jag inte hade hela spelet just då. Jag backade lite i ambition och krav på mig själv. Lite kortare puttar, lite enklare linjer och så kom till slut tekniken och självförtroendet tillbaka. Att gå tillbaka till grunderna el där det fungerar, är smart då. Då stannade jag upp, kände in känslan inte bara i tillslaget utan i kroppen. Lugnet när det funkar igen. Belönade mig med en fika.

Tror jag lärde mig att fokusera och inte bli så orolig när jag tappar prestationen. För det händer ju alla då och då. Både på jobbet, privat och i idrotten. Att ta det med ro, lita på att det kommer tillbaka och lägga på fokus på det jag kan i stunden. Att spela, leverera med det jag har. Det brukar kunna höja en lägstanivå på lång sikt, om man litar på sig själv när det strular och spelar så bra som möjligt. Att under en tävling, gå en säker väg, tills du får tillbaka din högre nivå.

Lämna frustrationen helt enkelt.

T

Kategorier Uncategorized
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close