Så här kan du också se ditt slag innan

Att visualisera är att mentalt uppleva i ditt inre, hur du utför ditt golfslag. Bästa förklaringen ger en av golfens mästare –

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

I never hit a shot, not even in practice, without having a very
sharp, in focus picture of it in my head. It’s like a color movie.
First, I see the ball where I want it to finish, nice and white and
sitting up high on bright green grass. Then the scene quickly
changes and I see the ball going there: its path, trajectory and
shape, even its behavior on landing. Then there is a sort of fade
out and the next scene shows me making the kind of swing that
will turn the previous images into reality.” –

Jack Nicklaus

Så här kan du träna att visualisera.

Egentligen ska du försöka engagera alla dina sinnen i detta så ger det bättre effekt. Visualisera betyder ju att ”se”. Försöker du dessutom känna hur din kropp rör sig i den sving du vill utföra, så förbereder du rörelsen och ditt kroppsminne startar. Vidare kan du försöka uppleva miljön idag, allt från väder och vind, till färgerna i naturen. Hör även fåglarna, ljudet på din perfekta bollträff och hur bollens flykt startar med ett välbekant och härligt ljud. Det här går att öva in och träna även på liknande el andra sammanhang, att engagera alla dina sinnen. Då är det ännu lättare att återskapa din ”visualisering” när det gäller. Övning ger färdighet och det är därför det heter ”mental träning”. Öva några gånger ibland på rangen eller närspelsområdet när du åkt för att träna enbart. Går naturligtvis att uppleva detta genom att blunda också. En del spelare gillar att provsvinga i ultrarapid för att få in alla moment i svingen. Gör det också som träning och blunda gärna då. Att putta genom att blunda, är en bra start. ”Se” först hur puttlinjen ska vara, hur ditt stroke el tillslag ska kännas och hur lång bak- resp framstroke du vill utföra. Testa! Det skapar bra känsla. Närspel handlar ju mycket om känsla.


När jag var verksam i yrkeslivet, höll jag ofta föredrag och ledde utbildningar. Inför en del större sammanhang, brukade jag förbereda mig genom att öva speciellt min inledning och avslutning, genom att uppleva sammanhanget och platsen med alla sinnen. Kunde jag dessutom besöka scenen och öva, var det effektivare. För oss golfare, kan du även minnas i detalj, en tidigare runda, ett favorithål, några bra slag men glöm inte koppla ihop med hur det kändes, hur det såg ut och ditt sinne i sammanhanget Måla hela scenen med alla sinnen!

En del av det här gör du säkert redan, medvetet el omedvetet. Men om du övar in det, kommer det att komma till dig automatiskt när du ska utföra det. Att slå ett slag t ex. Då kopplar du ihop din mentala förberedelse med ditt utförande.

Foto av Admiral General M. u2b50u2b50u2b50u2b50u2b50 GodShepherdly 33277089* pu00e5 Pexels.com

Kategorier Uncategorized
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close