Hitta det positiva att utgå ifrån – använd tacksamhet

Att ge till de som ”stör” el om du stör dig själv i en viktig prestation.

” The truth is that no one really cares. Golf is inherently a selfish game. Whenever you tee it up with strangers or even friends, I can all but guarantee you their thoughts are mostly consumed with how they are playing. ”

Jon Sherman is the owner of Practical Golf

Ibland träffar vi på de som vill ha förklaringar till allt som händer. Som babblar om sin frustration. Går det dåligt inom idrott, har de även flera bortförklaringar. Har du? Behåll dem för dig själv i så fall. Men som citatet ovan säger, ingen annan är intresserad egentligen. Speciellt om du känner att du har en dålig dag, vilket händer oss alla ibland. För mig , när jag har tävlat för intensivt och inte lagt in återhämtning. Då är det bättre för sinnet att komma ihåg vad du är tacksam för. Ägna tiden till lite reflektion över vad du är tacksam över, så slappnar du av. Kanske går det bättre av det redan direkt. Om inte annat, mår du bättre under resten av insatsen. Går utmärkt att öva på, under ett frustrerande möte på jobbet. Prova;)
Mina saker att vara tacksam för är:

  • Min hälsa och livsglädje
  • Naturen och sammanhanget jag har förmånen att vistas i
  • Nära och kära och fina vänner
  • Mina drömmar inför framtiden

Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
glöm bort bekymmer, sorger och besvär.
Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.

Från Djungelboken och Baloo

Kan ju gå och nynna i bakgrunden för mig själv på denna sång istället. Ta vara på tiden. Tänker du på tacksamhet, så blir du tacksam och producerar positiv, mental energi. Finns t o m forskning som visar på att om man tänker på möjligheter istället för svårigheter, så blir det ett bättre resultat. Sannolikheten att lyckas ökar markant om du startar med positiv energi. Ibland lättare sagt än gjort.

Från siten Utforska Sinnet – har jag hämtat följande och skrivit om med egna ord:

  1. Byt ut din rutin ibland. Ger ny energi med omväxling. Mera inspirerande än om allt går som på räls automatiskt. Överraska dig själv med en förändring.
  2. Fyll dig med positiva vibbar. Hitta dina sammanhang du trivs bäst i. Sällskap och miljöer och aktiviteter.
  3. Tacksamhet – skriv ned vad du har att vara tacksam över i ditt liv. Sök upp dessa delar då och då.
  4. Bli organiserad – fokus på det viktigaste. Du behöver veta vad du vill och behöver.

Lyssna gärna på dessa TED talks – Mariano Sigman om ”vad vi säger och tänker idag, kan påverka hur vi mår i morgon”. Fascinerande ! https://www.youtube.com/watch?v=uTL9tm7S1Io

A simple trick to improve positive thinking” – av Alison Ledgerwood https://www.ted.com/talks/alison_ledgerwood_a_simple_trick_to_improve_positive_thinking?utm_campaign=social&utm_medium=referral&utm_source=linkedin.com&utm_content=talk&utm_term=social-science

Kategorier Uncategorized
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close