Nu vet jag! Mitt 2020 mål

En snabbkurs i hur du varje kväll kan använda mental träning genom att se dig själv som på film, lyckas med morgondagen.
Prova Mental träning!! Det har hjälpt mig både i personlig utveckling och utvecklat mig som golfare rejält de senaste åren.

Nästa Föreläsning prel tisd 25 febr i Västerort. Mental träning för golfare. Hör av dig om du vill veta mera!

Mitt 2020 mål för golf ska vara detta. – Jag vill spela bekväm golf. Men det passar lika bra för andra områden i livet också som du vill utveckla. Karriären, relationen, hälsan el det du vill förbättra just nu. Jag vill spela bekväm golf. In English låter det bättre: comfortable golf. El att spela golf bekvämt. Det är mitt överordnade mål 2020. Skippar de tekniska svingmålen i år.Men vad innebär det för mig att spela bekvämt?

Jo att trivas och ha kul istället för att bli frustrerad över missar, långsamt spel, väder etc. Att spela avspänt men ändå koncentrerat. Avspända muskler men lugnt och kontrollerat så jag kan behålla fokus. Då är sannolikheten större att jag gör det jag behöver förbättra just nu. Ta mera klubba vid inspel och istället slå lugnare och stabilare med mera konsekvent sving. Har haft för många rundor under en tid av hösten där jag landade inspelen för kort. Gav mig själv i uppgift att gå 3 rundor i rad med bara målet att gå för långt vid inspel. Det är en vanlig miss för amatörgolfare att vi tror oss slå längre än vi gör. Vi utgår gärna från de där bästa, längsta slagen med en viss klubba, istället för att ha koll på snitten på längden för aktuell klubba. Hellre lugnt och tryggt med J5 och 80% sving än 110% med J6 alltså. Att vara bekväm med vad jag kan just nu och spela med det jag har. Att acceptera min förmåga.

Att vara bekväm är också att starta rundan och första utslaget lugnt och säkert, i stället för övertaggad. De gånger jag har satsat rejält från början, kör jag lättare slut på energin och tappar fokus, för sista delen av golfrundan. Kan ju analyseras om det är vanligt att du går på många poäng de första nio och betydligt sämre på de sista. Det är bekvämt att kunna ladda de sista avgörande ca 5 hålen i en seriespelsmatch. När jag är inne i spelet och uppvärmd, är det så mycket lättare att satsa, våga, riskera och utmana mig själv och motståndaren. Smartare helt enkelt. Spelar du bäst i underläge när du möter motstånd? Eller är du bäst när du har övertaget och ledningen ?

Vet du dina styrkor? Vet du vad du vill uppnå? Du kan få hjälp plocka fram det under mina kurser el under ett coaching tillfälle.

Bekvämt är också att ha en bra och för dig, anpassad spelstrategi! Så mycket roligare att läsa en bana och varje hål rätt, genom att undvika faror. Hellre ta bort bogeys än gå för birdies. Det ger i alla säkrare en bättre score. Om jag tränar på att spela bekvämt och hålla bollen i spel, kan jag använda mentala poäng för min runda. Går du kurs i mental träning för golfare hos mig, får du ett Mentalt Scorekort, när vi övar ihop på banan. Då kan jag vara nöjd med min insats om jag har mental styrka. Då vet jag att bra scorer kommer på sikt. Uthållighet alltså. Lita på att jag kan men att det kan ta tid. Tålamod kan ju ses som två ord – tåla något och ha mod, styrka. Går att öva upp. När jag förstod hur viktigt spelstrategi är, så blev jag lugnare när jag spelar smart. Jag insåg att inte gå för green med ett riskabelt inspel. Speciellt inte när jag är i ledning. Då behövs bekvämt spel. Det bygger mitt självförtroende till de stunder jag behöver satsa lite extra. Många missar är helt enkelt ”tankefel” el att strategin, beslutet inte var det smartaste. Anteckna dina beslut el val av strategi, under en runda så får du se.

Det är också bekvämt ha ett säkert slag. Som funkar i alla lägen. Ett ”Stockshot” kanske är ett halvslag som är lugnare att slå i en nervös situation. Ta reda på vilket/vilka slag du är mest bekväm med i stressade lägen. Mera klubba och ett halvslag kanske som inspel.

I livet i övrigt är det ju också bra att vara bekväm. Lita på ditt omdöme, din erfarenhet och din känsla. Ger dig oftare välmående och trygghet. Då blir du dig själv och kan vara positiv. Vill du ha tips på övningar, kan du få lite över ett coachingtillfälle. Mentalt stark är bra att vara i olika sammanhang. Då tar man motgångarna bättre.

Jag har en verktygslåda från en utbildning i Självkänsla som jag använder när jag coachar en del klienter. Hör av dig om du vill veta mera!

Preliminärt Föreläsning om Mental träning för golfare tisd 25 januari i Västerort! Hör av dig om du vill veta mera!

Kategorier Uncategorized
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close