Öva din känsla istället

Visualisera INNAN du tar stans vid bollen. Undvik risken att börja fundera på resultatet. Använd känslan!

Använder lite tid till att lära mig mera om ”Inner Game” el grunden till mental träning. Det är spännande föredrag med kända profiler som Tim Gallwey, Mihaly Csikszentmihalyi och erkända sportcoacher och ledarskapskonsulter. Tim skrev böckerna ”Inner Game of Tennis/Golf” bl a. Mihaly`s bestseller heter ”Flow the psychology of happiness”. Men mera om dessa o mina insikter i nästa blogg när kursen är klar!
https://www.automaticgolf.com/putting-audio-1/

Lyssna på detta!! Cameron Strachan är mannen bakom konceptet att vi ska spela med känsla. Ett enkelt sätt att träna är att på en skala 1-10, bedöma om du träffade putten i sweetspot och om du är nöjd med tillslaget. Lyssna på podcasten så förstår du övningen!


Bygg ditt självförtroende istället för mera teknikträning! Teknik i all ära det är förstås grunden. Men risken är att vi fastnar i prestationsångest och tänker på resultatet och hur vi ska bete oss. Bästa och enklaste övningen är att blunda och känna. Helt ok att titta på hålet också! Du använder ditt grepp, din stans, din teknik och övar istället upp din automatik. Börjar vi tänka på ”att göra rätt” blir vi ju osäkra. Lita på att du kan istället. Har lärt mig att öva 1/3 teknik+1/3 längdkänsla+1/3 känsla när jag tränar.
Vill du visualisera en linje och ett slag, gör det INNAN du kliver in i stansen och fram till bollen. Vi blir som bäst när vi bara utför det vi har bestämt oss för. Visualiserar du för nära slaget, kan du börja oroa dig för resultatet och fastna i det.

Cameron Strachan´s metod innebär att ”the magic of golf” är att ”you cannot control your swing or action under pressure. We will need to learn to just execute automatically. More natural and instictive”. Öva därför mindfulness att vara i stunden. Finns många enkla appar, ljudband etc. Annars maila mig så får du några tips ”cathrinev9@gmail.com” som jag ger ut på mina kurser och föreläsningar. Välmående ska vara tillgängligt utan dyra kostnader är min filosofi.

Så ut och känn, lita på dig själv och slå till!!

Lär dig spela/utföra ett moment med automatik
Kategorier Uncategorized
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close